Food Port - sezon 2025
Mieszkańcy i turyści polubili Łasztownię. Tysiące osób każdego letniego dnia tu właśnie odpoczywa, relaksują się spacerując po bulwarach, korzystając z wielu innych atrakcji. Wyspa stała się naturalnym wakacyjnym centrum Szczecina przyciągając rzesze ludzi cyklicznymi wydarzeniami.

Informacje dla właścicieli food trucków:
Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia Sp. z o.o. zaprasza do składania ofert współpracy w strefie FoodPort 2025, zlokalizowanej na Nabrzeżu Starówka w Szczecinie.
FoodPort to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina, cieszące się dużym zainteresowaniem zarówno mieszkańców, jak i turystów. Sezonowa działalność gastronomiczna w tej przestrzeni odbywa się w otoczeniu licznych wydarzeń miejskich, które co roku przyciągają tysiące gości.
Posiadasz food truck i serwujesz pyszne jedzenie? Jesteś zainteresowany handlem w strefie FoodPort?
W pierwszym etapie należy złożyć wniosek wraz ze zdjęciami na adres mailowy: zamowienia@zstw.szczecin.pl do dnia 28 marca 2025 roku. Do 8 kwietnia 2025 r. komisja wybierze partnerów gastronomicznych w strefie FOOD PORT, o czym poinformowani oni zostaną mailowo i telefonicznie.
Przy wyborze najemców, będą brane pod uwagę:
- dobra współpraca w poprzednich sezonach
- ciekawy, oryginalny asortyment, marka
- deklaracja prowadzenia działalności cały sezon (bez przerw)
- mobilność i jakość punktu (preferowany Food Truck)
- estetyka - na podstawie dostarczonych zdjęć zarówno wnętrza, jak i wszystkich stron z zewnątrz punktu gastronomicznego
- działalność zarejestrowana w Szczecinie
Umowy zostaną podpisane z wybranymi firmami.
Firmy zainteresowane dzierżawą stanowisk gastronomicznych prosimy o zapoznanie się z warunkami współpracy określonymi w dokumentach:
Ważne informacje:
- Termin składania ofert: do 28 marca 2025 r.
- Forma zgłoszenia: na formularzu ofertowym, zgodnie z wytycznymi zawartymi w "Ofercie FoodPort 2025"
- Adres e-mail do składania ofert: zamowienia@zstw.szczecin.pl
- Uwaga! Zgłoszenia niekompletne (np. brak wymaganych zdjęć food trucka lub brak danych we wniosku) nie będą rozpatrywane.
- Po zakończeniu naboru, do 8 kwietnia 2025 r., komisja dokona wyboru partnerów gastronomicznych. Wybrane podmioty zostaną poinformowane o wynikach drogą mailową oraz telefonicznie.
KONTAKT
Wszelkie pytania dotyczące współpracy można kierować do koordynatora FoodPortu:
Leszek Siwecki
leszek.siwecki@zstw.szczecin.pl
tel. 601 730 895