Food Port

Food Port - sezon 2025

Mieszkańcy i turyści polubili Łasztownię. Tysiące osób każdego letniego dnia tu właśnie odpoczywa, relaksują się spacerując po bulwarach, korzystając z wielu innych atrakcji. Wyspa stała się naturalnym wakacyjnym centrum Szczecina przyciągając rzesze ludzi cyklicznymi wydarzeniami.



Informacje dla właścicieli food trucków:

Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia Sp. z o.o. zaprasza do składania ofert współpracy w strefie FoodPort 2025, zlokalizowanej na Nabrzeżu Starówka w Szczecinie.

FoodPort to wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie Szczecina, cieszące się dużym zainteresowaniem zarówno mieszkańców, jak i turystów. Sezonowa działalność gastronomiczna w tej przestrzeni odbywa się w otoczeniu licznych wydarzeń miejskich, które co roku przyciągają tysiące gości.

Posiadasz food truck i serwujesz pyszne jedzenie? Jesteś zainteresowany handlem w strefie FoodPort?

W pierwszym etapie należy złożyć wniosek wraz ze zdjęciami na adres mailowy: zamowienia@zstw.szczecin.pl do dnia 28 marca 2025 roku. Do 8 kwietnia 2025 r. komisja wybierze partnerów gastronomicznych w strefie FOOD PORT, o czym poinformowani oni zostaną mailowo i telefonicznie.

Przy wyborze najemców, będą brane pod uwagę:

  • dobra współpraca w poprzednich sezonach
  • ciekawy, oryginalny asortyment, marka
  • deklaracja prowadzenia działalności cały sezon (bez przerw)
  • mobilność i jakość punktu (preferowany Food Truck)
  • estetyka - na podstawie dostarczonych zdjęć zarówno wnętrza, jak i wszystkich stron z zewnątrz punktu gastronomicznego
  • działalność zarejestrowana w Szczecinie

Umowy zostaną podpisane z wybranymi firmami.


Firmy zainteresowane dzierżawą stanowisk gastronomicznych prosimy o zapoznanie się z warunkami współpracy określonymi w dokumentach:

Ważne informacje:

  • Termin składania ofert: do 28 marca 2025 r.
  • Forma zgłoszenia: na formularzu ofertowym, zgodnie z wytycznymi zawartymi w "Ofercie FoodPort 2025"
  • Adres e-mail do składania ofert: zamowienia@zstw.szczecin.pl
  • Uwaga! Zgłoszenia niekompletne (np. brak wymaganych zdjęć food trucka lub brak danych we wniosku) nie będą rozpatrywane.
  • Po zakończeniu naboru, do 8 kwietnia 2025 r., komisja dokona wyboru partnerów gastronomicznych. Wybrane podmioty zostaną poinformowane o wynikach drogą mailową oraz telefonicznie.

KONTAKT

Wszelkie pytania dotyczące współpracy można kierować do koordynatora FoodPortu:

Leszek Siwecki
leszek.siwecki@zstw.szczecin.pl
tel. 601 730 895